Medicació

L’error en la medicació es tracta d’una de les errades més comunes en l’atenció sanitària. Equivocar-se de fàrmac, administrar medicaments incompatibles que poden provocar reaccions no desitjades en els pacients (al·lèrgies, nàusees, etc.), interpretar malament la recepta, les dosis o la durada del tractament són confusions habituals però evitables.

Què és el que falla? Aquest tipus d’error sol passar per una manca de comunicació entre els metges i els pacients, una escriptura poc llegible de la recepta, un abús en les abreviacions o una explicació dels metges no gaire entenedora.

 

Bons consells

 • Assegureu-vos que el metge o metgessa coneix totes les medicacions que preneu. Doneu al vostre metge o metgessa una llista dels medicaments (amb prescripció mèdica o sense), vitamines, plantes medicinals i suplements que prengueu actualment.
 • Quan us receptin un medicament nou, recordeu al vostre metge o metgessa les al·lèrgies i les reaccions negatives a altres medicaments que hagueu tingut
 • Assegureu-vos d’entendre bé la recepta que us faci el metge o metgessa, la dosi i durada del tractament. Si esteu prenent molts medicaments pregunteu si és adequat o segur prendre’ls simultàniament.
 • Coneixeu amb certesa el nom i la dosi dels fàrmacs que preneu.
 • Informeu-vos bé de les possibles reaccions o efectes secundaris que pot ocasionar la vostra medicina. Pregunteu si ha perill de prendre alcohol juntament amb el medicament. També, si podeu prendre el sol.
 • En cas de prendre una medicació crònica, porteu-la sempre anotada.
 • Informeu el metge o metgessa o el personal d’infermeria si no us trobeu bé després de rebre un medicament o si penseu que esteu patint una reacció o un esdeveniment advers. Demaneu ajuda d’immediat.

On pot passar?

 • A l’hospital, als centres assistencials, als consultoris, a les farmàcies i a la llar dels pacients.

En quines situacions?

 • Estades a l’hospital o al centre assistencial.
 • Operacions.
 • Proves diagnòstiques.

 

 

Anuncis

Quant a capramblaferranics

Horari laborables: · CAP Rambla de Ferran 8:00 - 20:00 (Per a pacients del centre) . Horari estiu: 8:00-17:00h En horari en que el CAP resta tancat, l'atenció sanitària es dona a CUAP (Urgències AP) Avinguda de Prat de la Riba, 56 (Caps de setmana, nits i festius). Obert 24h per pacients de tots els centres. Aquí hi podreu trobar informació, novetats i altres curiositats interessants que succeeixin al CAP Rambla Ferran i que afectin als usuaris del mateix o a tothom disposat a interaccionar amb el centre.
Aquesta entrada ha esta publicada en Sense Categoria. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.