Identificació dels pacients

L’assistència sanitària és cada vegada més complexa, utilitza tecnologies sofisticades i s’ofereixen moltes prestacions on intervenen una gran quantitat de professionals. Malauradament, aquesta complexitat fa que augmenti la probabilitat d’equivocar-se.

Un dels errors generats per aquesta complexitat és la identificació inadequada dels pacients en els centres sanitaris i hospitals. Això pot provocar complicacions associades com ara errors en l’administració de medicaments, intervencions quirúrgiques, proves diagnòstiques o transfusions de sang a pacients als quals no pertoquen. Malgrat tot, es tracta d’un tipus d’error fàcilment evitable amb l’ús d’una polsera identificativa amb el nom, cognoms i número d’història clínica dels pacients.

Actualment, hi ha altres sistemes possibles d’identificació dels pacients com, per exemple, el codi de barres o les polseres amb radiofreqüència. La majoria d’aquestes tecnologies s’incorporen a la polsera identificativa o s’hi utilitzen conjuntament.

Bons consells

  • Identifiqueu-vos abans de rebre qualsevol medicament, diagnòstic o intervenció.
  • Verifiqueu les dades de la vostra identificació per confirmar que siguin correctes.
  • Si us han d’operar, participeu en tots els punts del procés preoperatori de verificació. En aquest procés, s’hi inclou: la vostra identificació, el tipus d’intervenció prevista, el lloc anatòmic de la intervenció, el marcatge del lloc que s’ha d’intervenir, les possibles al·lèrgies i el consentiment per ser operat. Si els pacients no poden confirmar aquestes dades, com per exemple en el cas de pacients en edat pediàtrica o pacients discapacitats, pot assumir aquesta funció un familiar o tutor.

On pot passar?

  • A tots els centres assistencials (hospitals, consultoris, …) i a les farmàcies.

En quines situacions pot passar?

  • Estades a l’hospital o al centre assistencial.
  • Operacions.
  • Proves diagnòstiques.
Anuncis

Quant a capramblaferranics

Horari laborables: · CAP Rambla de Ferran 8:00 - 20:00 (Per a pacients del centre) . Horari estiu: 8:00-17:00h En horari en que el CAP resta tancat, l'atenció sanitària es dona a CUAP (Urgències AP) Avinguda de Prat de la Riba, 56 (Caps de setmana, nits i festius). Obert 24h per pacients de tots els centres. Aquí hi podreu trobar informació, novetats i altres curiositats interessants que succeeixin al CAP Rambla Ferran i que afectin als usuaris del mateix o a tothom disposat a interaccionar amb el centre.
Aquesta entrada ha esta publicada en Sense Categoria. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.