Les cinc accions clau per millorar la vostra seguretat

Identifiqueu-vos

L’assistència sanitària és cada vegada més complexa, utilitza tecnologies sofisticades i s’ofereixen moltes prestacions on intervenen una gran quantitat de professionals. Malauradament, aquesta complexitat fa que augmenti la probabilitat d’equivocar-se.

Un dels errors generats per aquesta complexitat és la identificació inadequada dels pacients en els centres sanitaris i hospitals.

Expliqueu-vos

És molt important explicar amb detall tota la informació clínica del vostre cas: què us passa, des de quan, on sentiu les molèsties o dolor, quina medicació preneu o si patiu alguna al·lèrgia. Podeu fer una llista de tots els medicaments que preneu per avisar el vostre metge o metgessa i el vostre farmacèutic sobre tot el que preneu o sobre qualsevol al·lèrgia als medicaments que pugueu tenir. No tingueu vergonya de comentar qualsevol aspecte relacionat amb la vostra consulta. Lliureu les proves que tingueu (anàlisis, radiografies, tomografies computades o TC, etc.) o els informes de les proves. El metge o metgessa necessita conèixer tots els vostres hàbits: si fumeu, preneu drogues, teniu un ofici de risc per a la vostra salut, etc. Recordeu: la informació és seguretat.

Pregunteu

No dubteu de preguntar tot el que no sapigueu o no conegueu de la vostra malaltia: els símptomes, l’aplicació i durada dels tractaments, l’evolució de la malaltia, les possibles complicacions, etc. Parleu amb el vostre metge o metgessa fins a assegurar-vos d’entendre perfectament totes les seves respostes.

Informeu-vos

Escolteu amb atenció tota la informació que us ofereixen el metge o metgessa i el personal sanitari. No doneu mai res per segur. La vostra participació activa és molt valuosa en la presa de decisions dels professionals de la salut que us atenen. Penseu, per exemple, en el tipus de medicació que pugueu necessitar. Cal que informeu abans de les al·lèrgies que patiu o d’aquells fàrmacs que ja preneu per evitar possibles esdeveniments adversos. També convé estar ben informats sobre els símptomes que solen aparèixer en el cas de reacció a algun medicament o prova i, si passa, fer-ho saber als professionals de la salut que fan el seguiment de la vostra malaltia.

Assegureu-vos

És important comprovar que preneu el tractament prescrit de la manera correcta. Si no enteneu una prescripció, quan o com heu de prendre un medicament, o teniu qualsevol altre dubte, pregunteu fins a tenir-ho ben clar. Si us han fet proves mèdiques, consulteu quan i de quina manera rebreu els resultats.

Busqueu suport

Un familiar o persona de confiança us pot ajudar a tenir una assistència més segura i entenedora. Aquesta companyia és recomanable a l’hora de fer preguntes, entendre millor les explicacions o facilitar informació als professionals de la salut que us atenen. Si després de la visita al metge o metgessa, us queden dubtes referents al diagnòstic o tractament, demaneu més explicacions.

 

Anuncis

Quant a capramblaferranics

Horari laborables: · CAP Rambla de Ferran 8:00 - 20:00 (Per a pacients del centre) . Horari estiu: 8:00-17:00h En horari en que el CAP resta tancat, l'atenció sanitària es dona a CUAP (Urgències AP) Avinguda de Prat de la Riba, 56 (Caps de setmana, nits i festius). Obert 24h per pacients de tots els centres. Aquí hi podreu trobar informació, novetats i altres curiositats interessants que succeeixin al CAP Rambla Ferran i que afectin als usuaris del mateix o a tothom disposat a interaccionar amb el centre.
Aquesta entrada ha esta publicada en Sense Categoria. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.