Conciliació de la medicació

Els errors de medicació són una de les principals causes de morbiditat dels pacients, pel risc de patir esdeveniments adversos (1, 2). S’han realitzat multitud d’estudis que revelen la importància d’evitar aquests errors i garantir la seguretat del pacient (3, 4).

Una de les causes més importants dels errors de medicació és la manca de comunicació sobre els tractaments farmacològics entre els professionals sanitaris dels diferents nivells assistencials i el mateix pacient i/o familiars i cuidadors (5). Aquest dèficit en la transmissió de la informació suposa fins a un 50% dels errors de medicació que causen fins al 20% dels esdeveniments adversos deguts a medicaments en el medi hospitalari (6).

El risc de patir errors de medicació és més elevat durant les transicions assistencials (5), és a dir, en aquells moments en què el pacient canvia de nivell o de responsable en el procés assistencial; per exemple, quan el pacient ingressa a un centre hospitalari derivat pel seu centre d’atenció primària, a l’alta hospitalària, en els trasllats d’àrea a l’hospital, a les consultes externes d’atenció especialitzada o a les visites successives d’atenció primària.

En aquests punts de l’atenció sanitària, el pacient és més vulnerable a patir algun error de medicació tant per la diversificació del personal mèdic com pels canvis en la medicació derivats de la situació clínica. En aquests moments, és habitual que la medicació del pacient canviï: ja sigui perquè s’inicien nous fàrmacs, perquè alguns se suspenen o canvien de dosi o freqüència posològica, o perquè es prescriuen tractaments finits que només es perllongaran un període concret.

Més informació a : http://medicaments.gencat.cat/ca/professionals/seguretat/errors-medicacio/conciliacio/

Anuncis

Quant a capramblaferranics

Horari laborables: · CAP Rambla de Ferran 8:00 - 20:00 (Per a pacients del centre) . Horari estiu: 8:00-17:00h En horari en que el CAP resta tancat, l'atenció sanitària es dona a CUAP (Urgències AP) Avinguda de Prat de la Riba, 56 (Caps de setmana, nits i festius). Obert 24h per pacients de tots els centres. Aquí hi podreu trobar informació, novetats i altres curiositats interessants que succeeixin al CAP Rambla Ferran i que afectin als usuaris del mateix o a tothom disposat a interaccionar amb el centre.
Aquesta entrada ha esta publicada en Sense Categoria. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.