El TERMCAT publica la ‘Terminologia de ciències de la salut’

El TERMCAT publica la Terminologia de ciències de la salut, un diccionari en línia que conté més de 12.700 termes de l’àmbit de les ciències mèdiques i farmacològiques.

Amb la col·laboració del Departament de Salut, el TERMCAT ha publicat la Terminologia de ciències de la salut, un diccionari en línia que aplega en una única obra la terminologia de dotze diccionaris relacionats amb les ciències mèdiques i farmacològiques, elaborats pel TERMCAT o amb el seu assessorament, amb la voluntat d’oferir de manera unificada la consulta de tot aquest material.

Concretament, aquesta obra conté dades terminològiques procedents dels diccionaris següents:

– Diccionari d’anatomia

– Diccionari d’homeopatia

– Diccionari d’immunologia

– Diccionari d’infermeria

– Diccionari d’oftalmologia

– Diccionari d’otorinolaringologia

– Diccionari de neurociència

– Diccionari de psiquiatria

– Diccionari de recerca clínica de medicaments

– Diccionari de sinologia

– Vocabulari de la sida

– Terminologia de la cronicitat

L’elaboració de cadascun dels diccionaris d’origen ha anat a càrrec d’autors individuals o d’equips d’especialistes, conjuntament amb el TERMCAT, i en cada cas s’ha disposat de la col·laboració d’una extensa xarxa d’experts dels diferents àmbits de les ciències de la salut, del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i de diverses institucions del sector mèdic i farmacèutic.

La Terminologia de ciències de la salut ofereix de manera unitària la consulta de més de 12.700 fitxes terminològiques que inclouen la denominació en català, equivalents en castellà, francès, anglès i alemany, denominacions corresponents a la Terminologia Anatòmica, definició i, en alguns casos, notes amb informació complementària. S’hi poden consultar termes dels àmbits de la recerca clínica de medicaments (període de tempteig, fàrmac d’imitació), de la immunologia (rebuig primari, malaltia de Crohn), de la neurociència (receptor colinèrgic, poda axonal), de la infermeria (cures integrals,
comaratge), de la sida (prova de detecció del VIH, recompte de limfòcits), de la psiquiatria (debrífing, trastorn per dèficit d’atenció) o de la cronicitat (abordatge multidisciplinari, edatisme), entre d’altres.

Per a la preparació i publicació d’aquesta obra, el TERMCAT ha disposat del suport del Departament de Salut, que col·labora habitualment amb el TERMCAT promovent i donant suport a projectes terminològics de l’àmbit de les ciències de la salut. Es pot accedir a la Terminologia de ciències de la salut des de l’apartat Serveis lingüístics del Canal Salut i també des de Diccionaris en Línia del web del TERMCAT, que recull els dotze títols que integren aquesta Terminologia, al costat de més de setanta altres repertoris terminològics d’àmbits especialitzats.

20150505122804TerminologiaCienciesSalut

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Sense Categoria. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s