Optimització dels sistemes de telemedicina a l’atenció primària de Lleida

 

 

Les consultories a distància sense malalt (CADSM) de l’atenció primària de Lleida han col·laborat de forma activa a reduir les derivacions cap a l’àmbit hospitalari, gràcies a l’agilitat de resposta que ofereixen, que ajuda a accelerar processos diagnòstics i de seguiment. Es preveu consolidar l’oferta de CADSM atès que el 2014 s’ha doblat el nombre de consultes realitzades respecte de les de l’any anterior, amb la realització de 3.600 consultes fins al desembre de 2014 i una mitjana de 268 consultes al mes.

 

Les 3600 iterconsultes sense malalt del 2014 entre professionals dels diferents àmbits d’atenció (atenció primària i hospital) han suposat un increment del 106% respecte al nombre de les realitzades al 2013. Aquest nombre, que segueix augmentant durant els darrers mesos, s’ha incrementat a causa de la incorporació d’altres especialitats amb important volum i fluxos de pacients dins dels circuit de consultories virtuals.

Les CADSM més utilitzades durant l’any 2014 han estat les de cribratge ocular (CROC) de retinopatia diabètica, rehabilitació (per a prescripció d’aparells ortoprotètics, com ara caminadors o cadires de rodes), traumatologia i dermatologia.

Així mateix, aquest any 2015 està prevista la implementació de noves consultories amb un gran pes específic, com ara la pediatria territorial, la ginecologia i l’al·lergologia, ja que són serveis amb un flux important de pacients entre l’atenció primària i l’hospitalària.

La consultoria de les llevadores sobre seguiment del postpart a través de la videoconsulta és un dels projectes d’atenció i comunicació entre els pacients i els professionals de la salut que també es durà a terme aquest any, per tal de millorar i optimitzar els sistemes de telemedicina.

SONY DSC

Anuncis

Quant a capramblaferranics

Horari laborables: · CAP Rambla de Ferran 8:00 - 20:00 (Per a pacients del centre) . Horari estiu: 8:00-17:00h En horari en que el CAP resta tancat, l'atenció sanitària es dona a CUAP (Urgències AP) Avinguda de Prat de la Riba, 56 (Caps de setmana, nits i festius). Obert 24h per pacients de tots els centres. Aquí hi podreu trobar informació, novetats i altres curiositats interessants que succeeixin al CAP Rambla Ferran i que afectin als usuaris del mateix o a tothom disposat a interaccionar amb el centre.
Aquesta entrada s'ha publicat en Novetats, Sanitàries, Sense Categoria i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s