La vacunació contra la tos ferina en dones embarassades s’associa a una reducció important de casos en nadons

La mesura està sent molt ben acceptada per la població i pels professionals, amb una cobertura estimada del 56%.

El 24 de Febrer es va cel.lebrar la Jornada “Futur de la vacunació: construint en comú el calendari de vacunacions”.

S’estima que les vacunes han estalviat a Catalunya més de 900.000 casos de malaltia en 20 anys.

Per valorar quins han de ser els aspectes fonamentals per construir un calendari de vacunacions comú entre l’Administració sanitària i les societats científiques, l’Associació Espanyola de Vacunologia ha revisat durant la Jornada celebrada avui quins són els reptes a l’hora d’incorporar l’evidència en fer les recomanacions, com considerar les diferències de punt de vista en valorar les vacunes i com tenir en compte totes les edats.

El secretari de Salut Pública, Antoni Mateu, ha inaugurat la Jornada i ha ressaltat el paper clau que tenen a Catalunya les polítiques vacunals, amb més de 3 milions de dosis administrades cada any en més d’1,5 milions de persones i més de 1.200 centres vacunals. En aquest sentit a insistit en el paper capdavanter que sempre ha tingut Catalunya en les polítiques vacunals i la implicació del Consell Assessor de Vacunacions en el qual estan representades les societats científiques més implicades.

Durant la Jornada s’han presentat els resultats preliminars de la vacunació contra la tos ferina en dones embarassades, que Catalunya va implantar de forma pionera a finals de gener de 2014. La mesura està sent molt ben acceptada per la població i pels professionals, amb una cobertura estimada del 56%. El nombre de casos en nadons menors de tres mesos s’ha reduït un 25%, de 99 casos entre març i desembre de 2013 (taxa d’incidència estimada de 159,1 per 100.000 nadons) a 70 casos en el mateix període de l’any 2014 (taxa d’incidència estimada de 119,7 per 100.000 nadons). Al mateix temps, en el mateix període, el nombre de casos en totes les edats ha augmentat un 12%: de 902 (taxa d’incidència de 14,3 per 100.000 habitants) a 985 (taxa d’incidència de 15,7 per 100.000 habitants).

Catalunya també vacuna de forma pilot contra l’hepatitis A, amb unes cobertures molt altes i sense que es produeixin casos de la malaltia en les edats vacunals.

Antoni Mateu també ha recordat que la prevenció i el control de les infeccions és un dels reptes del Pla Interdepartamental de Salut Pública (PINSAP), i que en aquest aspecte les vacunes són l’estratègia fonamental.

calendari_vacunacions_2014_12_11.jpg_103805718

Anuncis

Quant a capramblaferranics

Horari laborables: · CAP Rambla de Ferran 8:00 - 20:00 (Per a pacients del centre) . Horari estiu: 8:00-17:00h En horari en que el CAP resta tancat, l'atenció sanitària es dona a CUAP (Urgències AP) Avinguda de Prat de la Riba, 56 (Caps de setmana, nits i festius). Obert 24h per pacients de tots els centres. Aquí hi podreu trobar informació, novetats i altres curiositats interessants que succeeixin al CAP Rambla Ferran i que afectin als usuaris del mateix o a tothom disposat a interaccionar amb el centre.
Aquesta entrada s'ha publicat en Sense Categoria i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.