Consells d’actuació en nens i nenes amb febre

 Què és la febre?

La febre és una manifestació dels mecanismes defensius de l’organisme i indica, pràcticament sempre, l’existència d’una infecció, la majoria d’elles autolimitades i benignes.

Si creiem que pot presentar-ne sempre és millor mesurar-la al domicili prèviament.

NO ÉS UNA MALALTIA, ÉS UN SÍMPTOMA

Un nen té febre quan la seva temperatura és de més de 38ºC-38,5ºC (prenent la temperatura a l’aixella 5 minuts o en el recte, en els més petits, 2 minuts). Un nen amb febre sovint té la cara calenta i envermellida. Es pot notar el front calent. El nen pot presentar calor o fins i tot calfreds. Les mans i els peus de la criatura poden estar freds, encara que la resta del cos estigui calenta. Els nens amb febre sovint es troben malament i cansats.

 Què pot causar la febre?

La causa més freqüent de la febre són les infeccions. Entre les infeccions més habituals tenim els refredats i les grips, sobretot en nens preescolars. Fins als 3 anys (si els nens van a la llar d’infants) tenen entre 5 i 10 infeccions l’any. Aquests episodis infecciosos acostumen a ser vírics i es curen per si mateixos sense necessitat d’antibiòtics. Algunes infeccions, com algunes otitis mitjanes i algunes faringoamigdalitis (angines), poden ser causades per bacteris; en aquests casos l’infant millorarà de manera més ràpida si el metge li recepta un antibiòtic. La febre també pot ser causada per altres motius, com una exposició prolongada al sol en un dia calorós.

Què fer si el nen/nena té febre

– No alarmar-se. No és necessari baixar la febre en tots els csos, només si el nen/a està molest.

– No tenir al nen/a excessivament abrigat, és millor desbrigar-lo.

– Donar-li un antitèrmic (paracetamol, ibuprofè) per boca sie el nen o nena ho tolera o un supositori di està vomitant, a les dosis indicades segons el pes. Es recomana no alternar els diferents tipus d’antitèrmics.

– Cap antibiòtic actua com antitèrmic.

– Oferir-li aigua, preferentment ensucrada, sovint i poc a poc.

– Si no acaba de cedir, banyar el nen en aigua tèbia.

Si amb aquestes mesures la febre cedeix i el nen/a manté un bon estat general, no ens espantarem i demanarem hora de visita per l’endemà, si la febre persisteix.

Han d’acudir al centre mèdic tots els nens/es de menys de 3 mesos d’edat amb febre, i si el nen/a presenta afectació de l’estat general independentment de l’edat.

El contacte amb l’ambient extern no comporta cap perill per al nen/a.

Un nen amb un refredat que té bon aspecte no necessita anar al metge perquè tingui febre.

febre

Anuncis

Quant a capramblaferranics

Horari laborables: · CAP Rambla de Ferran 8:00 - 20:00 (Per a pacients del centre) . Horari estiu: 8:00-17:00h En horari en que el CAP resta tancat, l'atenció sanitària es dona a CUAP (Urgències AP) Avinguda de Prat de la Riba, 56 (Caps de setmana, nits i festius). Obert 24h per pacients de tots els centres. Aquí hi podreu trobar informació, novetats i altres curiositats interessants que succeeixin al CAP Rambla Ferran i que afectin als usuaris del mateix o a tothom disposat a interaccionar amb el centre.
Aquesta entrada s'ha publicat en General, Sanitàries i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s