Salut Pública recorda que les altes temperatures poden afavorir alguns brots de toxiinfeccions alimentàries

Els factors que més contribueixen a les toxiinfeccions alimentàries són la manca de neteja, la cocció insuficient, la contaminació entre els aliments crus i aliments ja cuinats, i la temperatura inadequada de conservació.

Durant els mesos d’estiu es creen condicions favorables perquè apareguin alguns tipus de toxiinfeccions alimentàries. Les altes temperatures, unides al canvi d’hàbits i el fet de preparar menjars per consumir fora de casa, poden augmentar els riscos de contaminació alimentària.

L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) destaca que els factors contribuents més habituals en les toxiinfeccions alimentàries, segons les dades recollides els últims anys, són la manca de neteja dels estris, mans i altres superfícies de contacte amb els aliments, la cocció insuficient dels aliments, la contaminació creuada entre els aliments crus i aliments ja cuinats i la temperatura inadequada de conservació. Per corregir aquests factors es recomana seguir consells de seguretat en funció de cada etapa per la qual passen els aliments, des de la compra fins el consum.

Així mateix, l’Agència de Salut Pública reitera que sempre cal tenir en compte les quatre normes bàsiques de seguretat alimentària: netejar les mans, estris, superfícies i aliments; separar els aliments crus dels cuinats, així com també utilitzar estris diferents per manipular els uns i els altres; coure suficientment els aliments i reescalfar correctament el menjar en cas que s’hagi de tornar a consumir, i refredar tan aviat com sigui possible els aliments cuinats, ja que no és recomanable mantenir-los a temperatura ambient durant més de dues hores.

Enllaç: 4 normes per garantir la seguretat dels aliments que preparem

alim

Quant a capramblaferranics

Horari laborables: · CAP Rambla de Ferran 8:00 - 20:00 (Per a pacients del centre) . Horari estiu: 8:00-17:00h En horari en que el CAP resta tancat, l'atenció sanitària es dona a CUAP (Urgències AP) Avinguda de Prat de la Riba, 56 (Caps de setmana, nits i festius). Obert 24h per pacients de tots els centres. Aquí hi podreu trobar informació, novetats i altres curiositats interessants que succeeixin al CAP Rambla Ferran i que afectin als usuaris del mateix o a tothom disposat a interaccionar amb el centre.
Aquesta entrada s'ha publicat en Notícies, Sanitàries i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s