Les millors aplicacions mòbils especialitzades en salut!

Imatge, internet i genoma són els tres grans trets de la història de la medicina en els darrers anys. En aquesta línia i creixent a una velocitat vertiginosa es troba el què s’anomena mHealth o “salut mòbil”. La mHealth, el concepte que engloba les aplicacions de telèfons mòbils i tauletes aplicades a la salut, s’està transformant en un dels pilars bàsics de la sanitat arreu del mon i és un dels factors que més ràpidament està evolucionant en la transformació que viu el sector de la Salut 2.0.

L’informe The app intelligence, elaborat per The app Date amb la col·laboració de la Universitat Rey Juan Carlos, reuneix les que de moment són les 50 millors aplicacions (apps) de salut, accessibles en llengua castellana.

Les aplicacions mòbils s’han seleccionat en l’informe tenint en compte quatre criteris. En primer lloc, l’empoderament del pacient, un concepte que cada vegada pren més força. Es tracta de crear poc a poc la figura dels “pacients experts”, és a dir, aquells que estan molt ben informats de la malaltia, s’impliquen molt en el tractament i prenen decisions sobre la seva situació.

El segon criteri és el del mesurament d’hàbits. Es tracta d’anar modificant, poc a poc, els costums de vida dels usuaris, transformant-los en més sans i saludables. Les aplicacions poden fer servir elements propis del joc (nivells, punts, premis…), i generalment aporten beneficis comprovables per a la salut.

Un tercer criteri és el canvi de relacions i processos. Moltes apps estan destinades no tan sols a millorar, sinó també a fer més eficient la relació entre el pacient i el professional sanitari. Aquestes possibilitats milloren de forma substancial el seguiment dels pacients, ja que ells mateixos poden incorporar al perfil qualsevol símptoma o anomalia que detectin. Tot això suposa un estalvi molt significatiu de tràmits, de temps i de diners.

Finalment, s’han inclòs a l’informe les aplicacions que poden millorar la monitorització de l’estat físic. Els dispositius poden registrar fàcilment i en temps real molts dels indicadors clau per a la salut dels pacients, fet que pot millorar la precisió en avaluar-los i fer un seguiment molt més personalitzat.

Accés al document original: Informe 50 mejores apps de salud en español. The app date. 2014 [accés: 24–7–2014].

http://madrid.theappdate.com/wp-content/uploads/2014/03/Informe-TAD-50Mejores-Apps-de-Salud.pdf

Anuncis

Quant a capramblaferranics

Horari laborables: · CAP Rambla de Ferran 8:00 - 20:00 (Per a pacients del centre) . Horari estiu: 8:00-17:00h En horari en que el CAP resta tancat, l'atenció sanitària es dona a CUAP (Urgències AP) Avinguda de Prat de la Riba, 56 (Caps de setmana, nits i festius). Obert 24h per pacients de tots els centres. Aquí hi podreu trobar informació, novetats i altres curiositats interessants que succeeixin al CAP Rambla Ferran i que afectin als usuaris del mateix o a tothom disposat a interaccionar amb el centre.
Aquesta entrada s'ha publicat en Notícies i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s