El Govern aprova la millora i l’ampliació del calendari de vacunacions

Aquests canvis es fan seguint les recomanacions del Consell Assessor de vacunacions del Departament de Salut.

El Govern ha aprovat les modificacions en el calendari vacunal recomanades per la Secretaria de Salut Pública, assistida pel Consell Assessor de Vacunacions del Departament de Salut. Els canvis suposen una millora i ampliació del calendari actual. El calendari ajusta les edats d’administració d’algunes dosis de vacunes i afegeix una dosi de vacunació contra la meningitis C per evitar els casos d’aquesta malaltia en l’adolescència i joventut. Els canvis també impliquen la vacunació enfront hepatitis A als 12 mesos i als 6 anys (com evolució del pla pilot de vacunació contra les hepatitis A i B). Una novetat important és l’adopció oficial de la vacuna de la tos ferina en embarassades en l’últim tram de gestació, iniciada ja a principis d’aquest any.
 
Els canvis en les edats d’administració retardaran als 6 anys l’administració de la cinquena dosi de la vacuna contra la diftèria, el tètanus i la tos ferina (DTPA), que fins ara es recomanava posar entre els 4 i els 6. També s’avança als 14 anys l’aplicació de la vacuna enfront la diftèria i el tètanus (Td), administrada fins ara entre els 14 i els 16. I s’amplia la banda d’edat d’entre els 3 i els 4 anys per a l’administració de la segona dosi de la triple vírica (XRP), que fins ara es recomanava administrar als 4. Aquests tres canvis suposen una adaptació a la situació epidemiològica actual, administrant les dosi en el moment en que poden evitar més casos de malaltia, seguint el criteri del Consell Assessor de Vacunes, harmonitzat amb el Consell Interterritorial de Sistema Nacional de Salut (CISNS).
 
A més d’aquests canvis, Salut Pública també ha decidit incloure al calendari oficial la pauta de vacunació contra la tos ferina a les dones embarassades que es troben entre les setmanes 27 i 36 de gestació, per protegir els nadons.
 
També evoluciona el programa pilot de la vacuna contra l’hepatitis A i B que fins ara s’aplicava als 12 anys, ja que els nadons nascuts després del 2.002 ja reben la vacuna contra l’hepatitis B durant el primer any de vida. Per tant ara la vacuna de l’hepatitis A es trasllada als 12 mesos i als 6 anys (mitjançant 2 dosis).
 
Les actuacions en matèria de vacunacions són una prioritat en l’àmbit de la Salut Pública a Catalunya i s’inscriuen en un dels 5 reptes que marca el Pla Interdepartamental de Salut Pública (PINSAP).

vacunes

Anuncis

Quant a capramblaferranics

Horari laborables: · CAP Rambla de Ferran 8:00 - 20:00 (Per a pacients del centre) . Horari estiu: 8:00-17:00h En horari en que el CAP resta tancat, l'atenció sanitària es dona a CUAP (Urgències AP) Avinguda de Prat de la Riba, 56 (Caps de setmana, nits i festius). Obert 24h per pacients de tots els centres. Aquí hi podreu trobar informació, novetats i altres curiositats interessants que succeeixin al CAP Rambla Ferran i que afectin als usuaris del mateix o a tothom disposat a interaccionar amb el centre.
Aquesta entrada s'ha publicat en Notícies i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s