En Solidaritat amb els infants i adolescents amb càncer a Lleida. Festa de: POSA’T LA GORRA!!!

Data de la Festa: Dissabte 15 de febrer de 2014

hora: de 16:00h a 20:00h.compra-PV-lleida

lloc: instal·lacions de la Seu Vella de Lleida (Turó de la Seu Vella, s/n. 25002 Lleida)

L’any passat l’Associació de Nens amb Càncer AFANOC va celebrar els 25 anys de la seva constitució, en què un grup de pares i mares van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

Durant els darrers anys, l’Associació de Nens amb Càncer (AFANOC) ha consolidat un gran nombre d’activitats de suport integral a les famílies, de caire assistencial, de lleure, d’informació, de voluntariat i d’educació. Cal ressaltar la iniciativa de sensibilització ciutadana desenvolupada a partir del 21 de desembre del 2001, amb la campanya “Posa’t la gorra!”. Al llarg dels anys, aquesta Campanya ha obtingut una àmplia difusió dels objectius i dels projectes de l’Associació, i sobretot ha donat a conèixer i ha sensibilitzat a la societat sobre l’existència i repercussions del càncer infantil.

Aquesta situació de presència social cal aprofitar-la perquè no sigui un acte aïllat i testimonial de caràcter anual, sinó que ha de permetre rellançar l’Associació, aconseguir més recursos per tirar endavant els projectes i programes previstos, donar resposta a les necessitats de les famílies i garantir la seva sostenibilitat en el futur. Diversificar i consolidar les seves fonts de finançament permetrà a l’Associació tenir autonomia, independència, capacitat d’innovació i una millor qualitat en l’atenció.

La seva missió, l’atenció als infants i adolescents que estan malalts de càncer i les seves famílies, és de fàcil comprensió per a tothom donat el coneixement que es té de la malaltia i l’important incidència que té actualment entre els adults. Així, les necessitats personals i socials que la malaltia del nen/a amb càncer comporten, són fàcilment enteses per la major part de la ciutadania.

Malgrat els trets diferencials de la malaltia del càncer, cal considerar que es donen situacions i necessitats similars a altres col·lectius de nens/es i joves amb una malaltia greu i per tant, cal pensar en què les iniciatives i propostes de l’Associació de Nens amb Càncer (AFANOC) poden tenir un efecte multiplicador en tota la infància amb malalties de llarga durada.

Un dels efectes secundaris que pateixen els infants i adolescents malalts de càncer, el més palès, és la pèrdua del cabell. Per aquesta raó, es cobreixen el cap amb una gorra. És per això que hem fet de les gorres el símbol de solidaritat envers tots aquests infants.

La gorra de la campanya és necessària per participar a la festa, d’aquí l’eslògan d’aquesta diada tan important per a tots nosaltres.

AFANOC

 

Anuncis

Quant a capramblaferranics

Horari laborables: · CAP Rambla de Ferran 8:00 - 20:00 (Per a pacients del centre) . Horari estiu: 8:00-17:00h En horari en que el CAP resta tancat, l'atenció sanitària es dona a CUAP (Urgències AP) Avinguda de Prat de la Riba, 56 (Caps de setmana, nits i festius). Obert 24h per pacients de tots els centres. Aquí hi podreu trobar informació, novetats i altres curiositats interessants que succeeixin al CAP Rambla Ferran i que afectin als usuaris del mateix o a tothom disposat a interaccionar amb el centre.
Aquesta entrada s'ha publicat en Notícies i etiquetada amb , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s