Un estudi de quatre investigadors de Lleida avalua l’impacte de l’apnea del son i el seu tractament

L’estudi s’ha publicat a la Revista de l’Associació Mèdica Americana, The Journal of the American Medical Association (JAMA).

L’estudi, en què han participat quatre investigadors de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida i de l’Hospital de Santa Maria, té per nom Hiparco i avalua l’impacte de l’apnea del son i del seu tractament en la reducció de les xifres de pressió arterial en pacients amb hipertensió refractària. La relació entre les dues patologies és clara, atès que més del 70% dels pacients amb hipertensió arterial refractària té apnea del son, possiblement no diagnosticada encara.

En aquest estudi han participat 24 hospitals universitaris de l’Estat, amb 194 pacients amb hipertensió refractària i apnees del son. Durant l’estudi, es van aleatoritzar aquests pacients en dos grups: un que continuava rebent el seu tractament habitual i l’altre que rebia aquest mateix tractament més un altre per a l’apnea del son, mitjançant un aparell de pressió positiva contínua en la via aèria, continuous positive airway pressure (CPAP). La pressió arterial es va controlar mitjançant un Holter de 24 hores i se’n va fer un seguiment durant 12 setmanes. El grup de pacients que va rebre CPAP va reduir significativament les xifres de pressió arterial, tant sistòlica com diastòlica, en comparació amb el grup que només va rebre tractament per a la pressió arterial.

Aquests resultats fan que les conclusions de l’estudi tinguin un doble vessant. Per una banda, cal estudiar tots els pacients amb hipertensió refractària per descartar que pateixin també apnea del son. Per altra banda, el tractament amb CPAP contribueix a aconseguir una reducció significativa de les xifres de pressió arterial.

Fins ara, aquest és l’estudi més important i amb un nombre de pacient més elevat que s’ha dut a terme en aquesta patologia, i també el que tindrà més repercussió entre la comunitat mèdica.

 portada_carat%20apnea

Anuncis

Quant a capramblaferranics

Horari laborables: · CAP Rambla de Ferran 8:00 - 20:00 (Per a pacients del centre) . Horari estiu: 8:00-17:00h En horari en que el CAP resta tancat, l'atenció sanitària es dona a CUAP (Urgències AP) Avinguda de Prat de la Riba, 56 (Caps de setmana, nits i festius). Obert 24h per pacients de tots els centres. Aquí hi podreu trobar informació, novetats i altres curiositats interessants que succeeixin al CAP Rambla Ferran i que afectin als usuaris del mateix o a tothom disposat a interaccionar amb el centre.
Aquesta entrada s'ha publicat en Notícies i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.