Els sords podran contactar amb el 112 català des del mòbil amb una ‘app’ pionera a Espanya

El Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència 112 Catalunya, Telefónica i la Federació de Persones Sordes de Catalunya (Fesoca) han signat aquest divendres un conveni de col·laboració per engegar una aplicació per a telèfons intel·ligents que permet la comunicació de ciutadans sords amb el telèfon 112 en cas d’emergència.

Font: www.catalunyapress.cat

L’aplicació, desenvolupada per Telefónica, pionera a Espanya i ja operativa –la distribució es realitza a través de la Fesoca i del seu web, així com de les 32 associacions de sords federades en l’entitat–, està disponible en català i castellà, i es basa en pictogrames que recullen les emergències més comunes, i també inclou vídeos amb un intèrpret en llengua de signes catalana i està previst afegir també vídeos en llengua de signes castellana.

 Els pictogrames es classifiquen en tres apartats: policial, bombers i emergències mèdiques, que al seu torn indiquen situacions com a maltractaments, agressions, incendis, robatoris, accidents domèstics i problemes sobtats de salut, i cada pictograma recull consells per minimitzar el risc mentre arriben els serveis d’emergència.

 L’usuari pot tenir ja registrats o emplenar en aquest moment les seves dades personals (nom, edat i sexe), de salut (si té alguna discapacitat, pren medicació o pateix al·lèrgies) i dades de quines conegut avisar en cas d’accident, i quan utilitza l’aplicació, és geolocalizado des del sistema 112.

 El president de Fesoca, Antonio Martínez, ha afirmat que es tracta d’un “pas essencial i enorme” per al col·lectiu de persones sordes de Catalunya –que es calcula en unes 27.000–, perquè dóna autonomia, tranquil·litat i seguretat a nivell personal en una situació d’emergència, com un robatori, un accident de trànsit o problermas de salut, i també permet als sords ajudar a altres ciutadans avisant si detecten una urgència; fins ara, els sords solament podien contactar amb el 112 mitjançant sms i fax.

fotonoticia_20131227121456_800-37802

Anuncis

Quant a capramblaferranics

Horari laborables: · CAP Rambla de Ferran 8:00 - 20:00 (Per a pacients del centre) . Horari estiu: 8:00-17:00h En horari en que el CAP resta tancat, l'atenció sanitària es dona a CUAP (Urgències AP) Avinguda de Prat de la Riba, 56 (Caps de setmana, nits i festius). Obert 24h per pacients de tots els centres. Aquí hi podreu trobar informació, novetats i altres curiositats interessants que succeeixin al CAP Rambla Ferran i que afectin als usuaris del mateix o a tothom disposat a interaccionar amb el centre.
Aquesta entrada s'ha publicat en Notícies i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s