L’Atenció Primària de Lleida treballa per minimitzar els efectes de la calor en la població de més risc durant l’estiu.

L’Atenció Primària de Lleida, seguint les línies estratègiques que proposa l’ICS, ha activat, com la resta d’estius, el Pla d’actuació per prevenir els efectes de les onades de calor (POCS) amb la finalitat de minimitzar els efectes negatius de la calor sobre la salut, especialment en els grups més vulnerables com ara persones més grans de 75 anys que viuen soles o pateixen malalties cròniques, nadons, persones amb discapacitats, etc. Així mateix, i per tal de poder prestar la millor atenció a aquest grup de persones i a la resta de la població, des de

l’Atenció Primària de Lleida es treballa per coordinar i posar en funcionament tots els recursos existents per fer front a possibles onades de calor.

Les principals actuacions van dirigides principalment a oferir recomanacions a professionals que treballen amb poblacions de risc, elaborar un cens actualitzat de les persones amb més risc, recordar a la població les mesures que cal adoptar per prevenir els efectes de la calor, i intervenir i fer un seguiment de les personesque poden patir més risc.

Durant els mesos d’estiu de l’any passat l’atenció domiciliària va registrar més de 105.000 visites a tot el territori català. Pel que fa a la zona de Lleida, durant el mes de juliol el personal d’infermeria va realitzar gairebé 3.000 visites en pacients aguts, i una mica menys durant l’agost. En relació als pacients diagnosticats crònics, el personal d’infermeria va dur a terme més d’un miler d’atencions durant l’estiu. Els professionals de treball social de l’atenció primària també tenen un paper rellevant en la posada en marxa d’aquest pla d’actuació. En aquest sentit, durant el mes de juliol es van realitzar un centenar d’actuacions en pacients diagnosticats aguts i una quinzena en pacients crònics. Pel que fa al mes d’agost, les dades van augmentar una mica més. Gairebé cent cinquanta pacients aguts i una trentena de crònics van ser les atencions que van dur a terme el personal de treball social. Per a aquest mateix període de 2013, es preveu que les atencions a domicili vagin en aquesta direcció.

Amb la finalitat de minimitzar els riscos durant l’estiu, des dels centres d’atenció primària es manté control i seguiment de les persones amb més risc, així com l’execució i intervencions amb organismes públics i de treball social del territori.

Quant a capramblaferranics

Horari laborables: · CAP Rambla de Ferran 8:00 - 20:00 (Per a pacients del centre) . Horari estiu: 8:00-17:00h En horari en que el CAP resta tancat, l'atenció sanitària es dona a CUAP (Urgències AP) Avinguda de Prat de la Riba, 56 (Caps de setmana, nits i festius). Obert 24h per pacients de tots els centres. Aquí hi podreu trobar informació, novetats i altres curiositats interessants que succeeixin al CAP Rambla Ferran i que afectin als usuaris del mateix o a tothom disposat a interaccionar amb el centre.
Aquesta entrada s'ha publicat en Notícies i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.