La II Fira d’economia solidària de Catalunya obre portes a entitats fins a finals de mes

FESC2012_2Fins a finals d’aquest mes de juny qualsevol entitat de l’economia social i solidària de Catalunya pot preinscriure’s a la II Fira que se celebrarà els dies 26 i 27 d’octubre de 2013 al recinte Fabra i Coats de Barcelona. En la primera edició, la Fira va superar els set mil assistents i va demostrar, a través de la participació de 114 entitats i més de 60 xerrades, taules rodones, tallers i concerts, que es poden resoldre la major part de les necessitats de la vida dins l’economia solidària. Enguany aquest és l’objectiu que la quotidianitat del consum sigui a economia solidària.

La fira enguany renova el seu suport a l’economia social i solidària (ESS) i promou el coneixement  iniciatives locals i resoldre les necessitats materials i de consum en ESS. D’aquesta manera es participa en la creació d’un món més just, ja que més persones se sumen a les alternatives que aporta l’ESS per sortir de la crisi i del capitalisme. També es fomentar la intercooperació entre persones i entitats per enfortir el mercat social català.

La preinscripció, encara no ser vinculant, és necessària i obligatòria per a totes i cadascuna de les entitats que vulguin obtenir un estand, individual o compartit, en aquesta segona edició. Enguany, l’organització valorarà factors com que l’entitat sigui sòcia de la XES, estigui adherida a la Carta de Principis de l’Economia Solidària i hagi realitzat el Balanç Social,o si no, al qüestionari de Coop57. Que sigui part activa en entitats com Coop57,FETS, CONFAVC, Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, entre d’altres. Més informació a http://www.firaesc.org/.

Per entitats amb activitat econòmica, es valorarà que aquesta es dugui a terme en comarques de fora de la província de Barcelona, que siguin de nova creació, innovadores, que els seus productes o serveis estiguin certificats (Eco, comerç just, etc …), el percentatge d’ocupació femenina i jove i la seva participació en projectes d’intercooperació i treball en xarxa.

La fira oferirà múltiples activitats com una mostra d’organitzacions d’economia social catalana, tallers, exposicions i audiovisuals, experiències alternatives de treball, consum i estalvi, taules rodones, concerts, activitats lúdiques i educatives per a infants. L’entrada és gratuïta.

Els eixos temàtics de la Fira demostren que totes les necessitats poden ser cobertes en ESS i per això es divideixen en: habitar, noves formes de gestió de l’habitatge i millora de l’espai habitable per fer-lo més confortable, vestir-nos, roba artesanal, fabricada en condicions dignes i socialment responsables, alimentar-nos, productes de proximitat, ecològics, que respecten el medi ambient en el procés de producció i distribució, reculturitzar-nos, transmissió de coneixement a través de llibres, projectes culturals, artístics i musicals, educar-nos, compartir valors a través de formació crítica,escoles i serveis educatius, comunicar-nos, foment de l’actitud crítica i llibertat d’informació i expressió, cuidar-nos, iniciatives de millora en la criança, la vellesa i la salut, tant individual, com comunitària, divertir-nos, activitats d’oci i esbarjo com poden ser el turisme o els espectacles, finançar-nos, estalvi i inversió transparents i creació de monedes alternatives per enfortir el mercat social, serveis a empreses, organitzacions que ajuden i orienten unes altres.

A la fira de l’any passat es va introduir de forma massiva l’Ecosol com a moneda social alternativa i es van canviar més de 17.000€,  ja que era la única forma de pagament possible. Enguany també serà així. Es tracta d’un sistema de pagament complementari a l’euro, que ofereix una alternativa viable i abona així el mercat social català. Un mercat social és una xarxa estable d’intercanvis de productes i serveis entre persones i entitats que, amb aquests intercanvis, aconsegueixen cobrir les seves necessitats dins la ESS.

 

Anuncis

Quant a capramblaferranics

Horari laborables: · CAP Rambla de Ferran 8:00 - 20:00 (Per a pacients del centre) . Horari estiu: 8:00-17:00h En horari en que el CAP resta tancat, l'atenció sanitària es dona a CUAP (Urgències AP) Avinguda de Prat de la Riba, 56 (Caps de setmana, nits i festius). Obert 24h per pacients de tots els centres. Aquí hi podreu trobar informació, novetats i altres curiositats interessants que succeeixin al CAP Rambla Ferran i que afectin als usuaris del mateix o a tothom disposat a interaccionar amb el centre.
Aquesta entrada s'ha publicat en Notícies i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.