Diputació de Lleida i Gestió de Serveis Sanitaris col·laboren en la posada en marxa del programa de detecció precoç del Càncer de Còlon i recte a la Regió Sanitària de Lleida

El programa de Detecció precoç de Càncer de Còlon i Recte és únic per a tota Catalunya però s’ofereix i es gestiona de forma descentralitzada. Amb aquest conveni de col•laboració es farà possible la detecció d’aquest tipus de càncer a les comarques lleidatanes.

El programa està dirigit als homes i dones amb edat entre 50 i 69 anys, període d’edat de més risc i en la que la detecció precoç s’ha demostrat beneficiosa. De fet, el càncer colorectal és el tumor més freqüent en les dones després del de mama i el tercer en els homes després de pròstata i pulmó.

Les proves es fan a través de l’Oficina de cribatge de Catalunya, que invita els homes i dones en la franja d’edat amb més risc a participar en el programa a través d’una carta que s’envia al seu domicili i que ja porta el dispositiu per recollir la mostra o que indica on recollir-ho, normalment a la farmàcia o al centre d’atenció primària.

Una vegada recollides les mostres, són analitzades. Si el resultat és negatiu, s’envia una carta al domicili amb el resultat. Si el resultat fos positiu, s’haurà de fer una prova diagnòstica anomenada colonoscòpia.

La convocatòria es realitza cada dos anys.

Els estudis realitzats indiquen que la detecció precoç del càncer colorectal mitjançant aquesta prova augmenta les possibilitats de curació i pot disminuir la mortalitat per aquest tumor fins al 16% en els participants del programa.

Anuncis

Quant a capramblaferranics

Horari laborables: · CAP Rambla de Ferran 8:00 - 20:00 (Per a pacients del centre) . Horari estiu: 8:00-17:00h En horari en que el CAP resta tancat, l'atenció sanitària es dona a CUAP (Urgències AP) Avinguda de Prat de la Riba, 56 (Caps de setmana, nits i festius). Obert 24h per pacients de tots els centres. Aquí hi podreu trobar informació, novetats i altres curiositats interessants que succeeixin al CAP Rambla Ferran i que afectin als usuaris del mateix o a tothom disposat a interaccionar amb el centre.
Aquesta entrada s'ha publicat en Notícies i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.