El Govern aprova el projecte VISC+ per posar la informació sanitària a disposició dels ciutadans, les empreses i la recerca

  • El projecte, impulsat per l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya posarà a disposició de ciutadans i agents del sector la màxima informació del sistema públic de salut català 
  • Permetrà proveir informació als centres d’investigació i a altres agents per millorar la recerca i l’avaluació a Catalunya i a nivell internacional, sempre d’una manera anònima i segura
 
El Consell Executiu ha aprovat autoritzar l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries (AQuAS) del Departament de Salut a emprendre un procés de diàleg competitiu amb empreses especialistes en l’àmbit de la gestió de dades, per al disseny, implantació i operació d’un model de gestió i serveis per al projecte VISC + (Valorització d’Informació del Sistema Sanitari Català).
Es tracta d’un projecte que pretén relacionar, de manera anònima, la informació sanitària del sistema de salut de Catalunya. L’AQUaS, amb el projecte VISC+, segueix les tendències internacionals per donar un fort impuls a les polítiques de Dades Obertes (Open Data) endegades per la Generalitat de Catalunya, que advoquen pel lliure accés de la ciutadania a les dades públiques. D’aquesta manera, es garantirà la transparència, l’eficiència i la igualtat d’oportunitats a l’hora de crear valor a partir de la reutilització d’aquestes dades.
El sistema sanitari públic català compta amb un gran nombre de fonts d’informació amb dades de tipologia molt diversa (dades d’activitat assistencial, registres, històries clíniques, etc.) que són generades de forma reglada per múltiples ens i organitzacions. La gestió i l’aprofitament d’aquest gran volum de dades i informació, en ocasions disperses i no relacionades, comporta un repte d’una gran complexitat organitzativa i tecnològica.
El programa permetrà proveir informació als centres d’investigació i a altres agents per millorar la recerca i l’avaluació a Catalunya i a nivell internacional, sempre d’una manera anònima i segura, i d’acord amb les limitacions pertinents de privacitat, seguretat i propietat.
Gràcies a aquest projecte, que es començarà a implementar a finals d’aquest mateix any 2013, es donarà encara més valor a la informació sanitària disponible per a la presa de decisions en l’àmbit del Departament de Salut, reforçant també la transparència, les tasques d’avaluació dels resultats i la identificació de les millors pràctiques.

 

Anuncis

Quant a capramblaferranics

Horari laborables: · CAP Rambla de Ferran 8:00 - 20:00 (Per a pacients del centre) . Horari estiu: 8:00-17:00h En horari en que el CAP resta tancat, l'atenció sanitària es dona a CUAP (Urgències AP) Avinguda de Prat de la Riba, 56 (Caps de setmana, nits i festius). Obert 24h per pacients de tots els centres. Aquí hi podreu trobar informació, novetats i altres curiositats interessants que succeeixin al CAP Rambla Ferran i que afectin als usuaris del mateix o a tothom disposat a interaccionar amb el centre.
Aquesta entrada s'ha publicat en Notícies i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.