L’ICS es divideix en més de 20 empreses buscant l’eficiència

El consell d’administració de l’Institut Català de la Salut (ICS), que actualment gestiona 8 hospitals i 285 equips d’atenció primària a tota Catalunya, amb una plantilla de 41.000 professionals, ha aprovat la seva remodelació per tal de buscar la eficiència de la mateixa i l’agilitat en els seus procediments i processos.

D’aquesta manera es dividirà en 7 empreses públiques hospitalàries i 15 empreses públiques d’atenció primària, amb entre 20 i 25 ambulatoris cadascuna.

El procés de descentralització de l’ICS es durà a terme progressivament durant els propers cinc anys, iniciant-se el mateix per la creació de dues empreses filials: una d’atenció primària a Girona, amb 26 ambulatoris, i, com a primera experiència hospitalària, s’ha triat l’Arnau de Vilanova de Lleida.

El gerent Hospital Arnau de Vilanova, Jaume Capdevila, destaca la importància de treballar amb una única llista d’espera mixta. Això és molt important davant del ciutadà. A més  de l’Arnau de Vilanova hi ha l’Hospital Santa Maria, la direcció del qual ja té previst establir acords per evitar duplicitats de serveis i concentrar especialitats complexes que els permetran oferir serveis que ara no poden donar per falta de massa crítica, com la cirurgia toràcica. Fins ara, qualsevol decisió que volgués prendre l’Arnau de Vilanova havia de passar per la seu central de Barcelona.

Els responsables de l’ICS asseguren que les empreses filials que es crearan seran 100% de titularitat pública i que no s’hi podrà fer activitat privada. I mantenen que l’objectiu no és gastar menys, sinó gestionar més eficaçment els recursos disponibles.

Aquest canvi implicarà canvis en les relacions laborals. Actualment, la gran majoria dels 41.000 treballadors estan adscrits al règim estatutari, de característiques similars al funcionariat. Amb aquesta descentralització, el gerent de cada filial podrà decidir de quina manera vol contractar. L’ICS vol que els nous treballadors siguin del règim laboral, és a dir, que no dependran d’unes oposicions i tindran més flexibilitat.

Font: 324.cat

Anuncis

Quant a capramblaferranics

Horari laborables: · CAP Rambla de Ferran 8:00 - 20:00 (Per a pacients del centre) . Horari estiu: 8:00-17:00h En horari en que el CAP resta tancat, l'atenció sanitària es dona a CUAP (Urgències AP) Avinguda de Prat de la Riba, 56 (Caps de setmana, nits i festius). Obert 24h per pacients de tots els centres. Aquí hi podreu trobar informació, novetats i altres curiositats interessants que succeeixin al CAP Rambla Ferran i que afectin als usuaris del mateix o a tothom disposat a interaccionar amb el centre.
Aquesta entrada s'ha publicat en Sense Categoria i etiquetada amb , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.