Nou fàrmac pels pacients en que el Sintrom no doni el resultat esperat

A Catalunya hi ha uns 120.000 pacients que prenen Sintrom en l’actualitat. La majoria d’ells pateixen arrítmies cardíaques, per la qual cosa precisen d’aquest tractament per controlar la coagulació de la sang. Tot i això, en alguns pacients no es troba l’efecte desitjat i resulta ser menys efectiu, essent més difícil el control d’aquests pacients. És en aquests casos en els quals es podria obtenir un benefici d’aquest nou fàrmac, sempre i quan es compleixin unes mínimes indicacions i el seu metge ho cregui pertinent.

El seu nom és dabigatran, i és el nou anticoagulant oral que, sota el nom comercial Pradaxa, produeix el laboratori Boehringer Ingelheim. Tal i com diuen representants del mateix laboratori, no pretèn ser el substitut del Sintrom, sinó una alternativa per a diversos perfils de pacients Com ja hem dit, el principal avantatge d’aquest nou medicament és que té menys risc de provocar hemorràgies i no requereix sotmetre els pacients a tants controls mèdics per ajustar-ne les dosis com exigeix el Sintrom.

Aquest fet d’haver de sotmetre’s a un control periòdic és un inconvenient per a pacients, sobretot els que s’han de desplaçar molts quilòmetres, cosa que a més, encareix el tractament. Tot i això encara hi ha altres elements que, ara per ara, fan que a la sanitat pública, el Sintrom continuï sent el tractament d’elecció per a pacients amb arítmies.
El doctor Francesc Bosch, cap d’hematologia de l’hospital Vall d’Hebron, forma part de la comissió farmacoterapèutica de l’Institut Català de la Salut (ICS) que ha avaluat el nou fàrmac i destaca que l’avantatge que suposaria reduir el nombre de controls també pot ser un inconvenient, tenint en compte que la majoria d’usuaris d’anticoagulant oral “són persones grans, amb moltes patologies”.
Encara hi ha incertesa sobre quina és la durada i la intensitat de l’efecte del medicament i sobre la interacció amb altres fàrmacs d’ús freqüent, com alguns antibiòtics, antihipertensius i protectors gàstrics. També falta avaluar més a fons l’efecte en pacients amb insuficiència renal, per la qual cosa encara no s’ha establert del cert quin és el resultat que n’obtindrem un cop s’instauri aquest tipus de tractament. Un altre punt que cal tenir en compte, afegeix, és que, a diferència de Sintrom, el dabigatran no té antídot, així que si el malalt està descoagulat i té una emergència quirúrgica, caldria esperar fins que passés l’efecte del medicament.
El tractament amb Sintrom costa entre 20 i 40 euros per pacient i any (més el cost dels controls), mentre que, amb dabigatran, s’eleva a 1.100 euros.
 Font: El Punt Avui
Anuncis

Quant a capramblaferranics

Horari laborables: · CAP Rambla de Ferran 8:00 - 20:00 (Per a pacients del centre) . Horari estiu: 8:00-17:00h En horari en que el CAP resta tancat, l'atenció sanitària es dona a CUAP (Urgències AP) Avinguda de Prat de la Riba, 56 (Caps de setmana, nits i festius). Obert 24h per pacients de tots els centres. Aquí hi podreu trobar informació, novetats i altres curiositats interessants que succeeixin al CAP Rambla Ferran i que afectin als usuaris del mateix o a tothom disposat a interaccionar amb el centre.
Aquesta entrada s'ha publicat en Notícies i etiquetada amb , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.